Eigen interpretatie van de salderingsregeling

Radar besteedt tijdens de uitzending van 11 maart 2024 aandacht aan, energiemaatschappij Greenchoice benadeelt een deel van haar klanten met een eigen interpretatie van de salderingsregeling. En hoe zit het nu met klanten van de Hollandse Energie Maatschappij? Wat betekent de uitspraak van de rechter, waarbij Radar in het gelijk werd gesteld, voor hen?

Greenchoice benadeelt deel van klanten met zonnepanelen
Energiemaatschappij Greenchoice benadeelt een deel van haar klanten met een eigen interpretatie van de salderingsregeling. Die regeling is bedoeld om het aanschaffen van zonnepanelen te stimuleren. Greenchoice doet dat voordeel teniet door te salderen per tariefperiode. Sommige klanten met een variabel contract lopen hierdoor- vaak zonder het te weten- honderden euro’s per jaar mis. Hoe zit dit, en mag het? Radar zoekt het uit.

Eenergiecowboy HEM verliest rechtszaak tegen Radar
Radar heeft een rechtszaak gewonnen die was aangespannen door energieleverancier HEM (Hollandse Energie Maatschappij ). Het bedrijf vond dat Radar zich onjuist en schadelijk had uitgelaten over HEM. Meerdere uitzendingen wijdde Radar aan agressieve telefonische verkoopmethoden, verhogingen van tarieven en torenhoge opzegboetes. “Er is zonder twijfel sprake van een misstand waar AVROTROS op een kritische wijze aandacht aan mag besteden” oordeelt de rechter na bijna een jaar. Wat hebben HEM-klanten aan deze uitspraak? Fons legt het uit.

Energiemaatschappij HEM gaat nat bij rechter: ‘Opzegboetes als verdienmodel’