Brede coalitie geeft steun aan de Wet betaalbare huur

Maak de huren weer betaalbaar, dat is het doel van de Wet betaalbare huur. Een brede coalitie van organisaties geeft in een steunverklaring aan waarom ze voorstander zijn van de wet. Aedes, BLG Wonen, BPD, G4 en Eindhoven, G40, M50, Politiebond, VNG en de Woonbond hebben de steunverklaring aangeboden aan de Tweede Kamer, die deze week de wet behandelt.

Aedes pleit voor een snelle invoering van de wet, met aandacht voor een soepele invoering. Om huurders én woningzoekenden in het middensegment te beschermen tegen excessieve huren. Maar ook om beleggers en woningcorporaties duidelijkheid te geven. Duidelijkheid zodat zij kunnen investeren in nieuwe woningen, vooruit kunnen plannen én zodat huurders kunnen wonen in een betaalbaar huis vlakbij je werk of sociale netwerk.

Bestaanszekerheid voor huurders
De Wet betaalbare huur is een van de bouwstenen die moet leiden tot meer bestaanszekerheid voor huurders, meer doorstroming en leefbare steden. Deze wet zorgt ervoor dat de huren in de toekomst ook echt betaalbaar blijven.

‘Het is ook belangrijk dat de bouw van middenhuurwoningen versneld wordt’, aldus Martin van Rijn. ‘Om investerende partijen in de middenhuur te ondersteunen, zodat er een rendabele businesscase blijft, ziet Aedes graag dat de belastingdruk voor beleggers en corporaties wordt verlicht. En dat corporaties middenhuur kunnen financieren met geborgde leningen. Daarmee komen meer betaalbare woningen in het middensegment beschikbaar, waar ook huurders van profiteren.’

Lees de volledige steunverklaring